Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele indeterminism:

INDETERMINÍSM s. n. Concepție filozofică opusă determinismului, care afirmă că oamenii dispun de o libertate absolută a voinței. – Din fr. indéterminisme.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


INDETERMINÍSM s. n. concepție filozofică care respinge determinismul, contestă principiul cauzalității, legitatea obiectivă a fenomenelor naturale. (< fr. indéterminisme)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

INDETERMINÍSM s.n. Concepție antiștiințifică, idealistă, care neagă existența legilor obiective ale dezvoltării, absolutizează întâmplarea, ignorând necesitatea, contestă principiul cauzalității și afirmă că mersul lucrurilor și activitatea oamenilor sunt expresia unei abstracte „libertăți de voință”. [< fr. indéterminisme].
Sursa: Dicționar de neologisme

INDETERMINÍSM (‹ fr.) s. n. (FILOZ.) Mod de a explica imprevizibilitatea actelor voinței umane (sens subiectiv) și inconstanța proprietăților obiectelor naturale, mai ales la nivel atomic (sens obiectiv), pus, uneori, în legătură cu limitele cunoașterii umane sau cu existența unor parametri care nu se supun principiului cauzalității, aplicat în cercetarea unor fenomene specifice fizicii cuantice și a mutațiilor genetice.
Sursa: Dicționar enciclopedic

indeterminísm s. n.
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

INDETERMINÍSM s. n. Concepție filosofică opusă determinismului, care afirmă că oamenii dispun de o libertate absolută a voinței. – Din fr. indéterminisme.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)