Am găsit 7 definiții pentru cuvantul/cuvintele holender:

HOLÉNDER, holendere, s. n. V. holendru.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


HOLÉNDER s.n. v. holendru.
Sursa: Dicționar de neologisme

HOLENDER, Ioan (n. 1932, Timișoara), bariton, impresar și manager austriac de origine română. Stabilit în Austria, unde deține roluri secundare în opere. Înființează agenția de impresariat „Holender”, pe care o dezvoltă împreună cu Toma Popescu. Calități manageriale deosebite. Director al Operei din Viena (din 1991). Atenție constantă acordată artei lirice românești.
Sursa: Dicționar enciclopedic

HOLÉNDER (‹ germ.) s. n. (TEHN.) Mașină cu funcționare discontinuă folosită pentru diferite operații în procesul de fabricare al hârtiei (ex. h. de măcinare, h. spălător, h. destrămător și h. pentru înălbire).
Sursa: Dicționar enciclopedic

holendér, -dre, s.n. – (min.) Manșon pentru furtunul de apă sau de aer; colier. – Din germ. Holländer „olandez” (MDA).
Sursa: Dicționar de regionalisme și arhaisme din Maramureș

!holénder s. n., pl. holéndere
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

HOLÉNDER, holendere, s. n. 1. Filtru pentru vin, constând dintr-un vas cu fundul alcătuit din saci de filtrare. 2. Denumire generică dată unor instalații de rafinare, de înălbire, de spălare etc., mai ales în industria hârtiei. 3. Piuliță care strânge două capete de țeavă, înșurubându-se într-unul din ele. 4. Mașină folosită la operațiile de cojire, șlefuire și polizare a cerealelor în procesul de fabricație a crupelor. [Var.: holéndru s. n.] – Din germ. Holländer.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)