Am găsit 8 definiții pentru cuvantul/cuvintele hipopotam:

HIPOPOTÁM, hipopotami, s. m. Mamifer erbivor nerumegătorVezi nota, mare și greoi, cu pielea groasă și fără păr, care trăiește în fluviile și în lacurile din Africa ecuatorială (Hippopotamus amphibius). – Din fr. hippopotame.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


HIPOPOTÁM s. m. 1. pahiderm amfibiu, erbivor, mare și greoi, cu picioarele scurte, care trăiește în fluviile și lacurile din Africa ecuatorială. 2. (fam.) om masiv. (< fr. hippopotame)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

HIPOPOTÁM s.m. Mamifer pahiderm mare și greoi, cu picioarele scurte, care trăiește în fluviile și lacurile Africii ecuatoriale. [< fr. hippopotame, cf. lat. hippopotamus, gr. hippopotamos < hippos – cal, potamos – râu, fluviu].
Sursa: Dicționar de neologisme

hipopotam, hipopotami s. m. (prst., peior.) bărbat dezagreabil, obez, de o virilitate îndoielnică
Sursa: Dicționar de argou al limbii române

HIPOPOTÁM (‹ fr.; {s} hipo2- + gr. potamus „râu”) s. m. Mamifer erbivor nerumegător, cu corpul masiv (până la 4,5 t) și o lungime de c. 4-5 m; are capul mare, labele scurte și pielea lipsită de păr (Hippopotamus amphibius). Trăiește în fluviile și lacurile din Africa Ecuatorială. ◊ H. pitic, specie rară, cu o lungime de 1,70-18,85 m și o greutate de c. 2.50-2,70 t (Choeropsis liberiensis). vânarea lui este interzisă.
Sursa: Dicționar enciclopedic

hipopotám s. m., pl. hipopotámi
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

hipopotam m. mare mamifer, pachiderm și amfibiu, care trăiește în fluviile Africei.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

HIPOPOTÁM, hipopotami, s. m. Mamifer erbivor nerumegător, mare și greoi, cu capul mare, labele scurte, cu pielea groasă și fără păr, care trăiește în fluviile și în lacurile din Africa Ecuatorială (Hippopotamus amphibius). – Din fr. hippopotame.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)