Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele heterodină:

HETERODÍNĂ s. f. Generator electronic cu ajutorul căruia se produc oscilații de înaltă frecvență. – Din fr. hétérodyne.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


HETERODÍNĂ s. f. 1. circuit electronic pentru producerea unor bătăi prin interferența a două oscilații de frecvențe foarte apropiate. 2. generator de semnale de înaltă frecvență, în operații de măsurare sau de control. (< fr. hétérodyne)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

HETERODÍNĂ s.f. Montaj folosit in radiotehnică pentru producerea de bătăi prin interferența a două oscilații de frecvențe foarte apropiate. [Var. eterodină s.f. / < fr. hétérodyne, cf. gr. heteros – altul, dynamis – forță].
Sursa: Dicționar de neologisme

HETERODÍNĂ (‹ fr. {i}; {s} hetero- + dynă[amis] „forță”) s. f. 1. Circuit electronic pentru producerea unei oscilații de frecvență constantă, care, suprapusă peste alta, de frecvență apropiată, determină apariția unor bătăi ce pot fi recepționate prin mijloace simple. 2. Generator de semnale de înaltă frecventă utilizat în operații de măsurare și control. 3. Generator de ton, în care semnalul de joasă frecvență, în care semnalul de joasă frecvență (tonul) este obținut prin suprapunerea a două semnale de frecvență înaltă și apropiată.
Sursa: Dicționar enciclopedic

heterodínă s. f., g.-d. art. heterodínei; pl. heterodíne
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

HETERODÍNĂ, heterodine, s. f. Generator electronic cu ajutorul căruia se produc oscilații de înaltă frecvență. [Var.: eterodínă s. f.] – Din fr. hétérodyne.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)