Am găsit 4 definiții pentru cuvantul/cuvintele herrera:

HERRERA [eréra], Helenio (1916-1997), antrenor de fotbal italian, de origine argentiniană. În anii '60 a condus echipa Internationale Milano, câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni și a Cupei Intercontinentale. Supranumit „Magul” pentru modul în care a condus echipa și pentru crearea stilului de joc numit „il catenaccio”.
Sursa: Dicționar enciclopedic


HERRERA [eréra], Juan Bautista de (c. 1530-1597), arhitect spaniol. Reprezentant principal la Renașterii spaniole. A construit Palatul Escorial de lângă Madrid (în colaborare cu Juan Bautista de Toledo) și a proiectat fațada de S a Alcazarului din Toledo.
Sursa: Dicționar enciclopedic

HERRERA [eréra] 1. Francisco H. (numit și El Viejo „cel Bătrân”) (c. 1576-1656), pictor și gravor spaniol. Reprezentant al Școlii de la Sevilla. Tablouri religioase și mari decorații murale într-un colorit bazat pe contraste puternice („Apoteoza Sf. Hermenegilde”, „Judecata de Apoi”). Primul maestru al lui Velásquez. 2. Francisco H. („cel Tânăr”) (1622-1685), pictor și arhitect spaniol. Fiul lui H. (1). Reprezentant al barocului („Sf. Francisc”, decorație la Catedrala din Sevilla, „Triumful Sf. Hermenegilde”).
Sursa: Dicționar enciclopedic

HERRERA [eréra], Fernando de (1534-1597), poet spaniol. Principal reprezentant al petrarchismului spaniol și al „Școlii de la Sevilla”; preocupat de forma poetică. Supranumit „Divinul”. Poeme eroice („Cântec pentru victoria de la Lepanto”), sonete de dragoste. Comentarii critice („Adnotări la operele lui Garcilaso”).
Sursa: Dicționar enciclopedic