Am găsit 9 definiții pentru cuvantul/cuvintele franklin:

FRÁNKLIN, franklini, s. m. Unitate de măsură a sarcinii electrice. – Din fr. franklin.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

FRÁNKLIN s. m. unitate de măsură a sarcinii electrice, egală cu 0333 • 10-9C. (< fr. franklin)
Sursa: Marele dicționar de neologisme


FRÁNKLIN s.m. (Fiz.) Unitate de măsură a sarcinii electrice, egală cu sarcina unui corp punctual care, la distanța de 1 cm de un alt corp punctual încărcat cu aceeași sarcină, este supus în vid unei forțe de o dină. [< fr., engl. franklin, cf. (Benjamin) Franklin – fizician american].
Sursa: Dicționar de neologisme

FRANKLIN [fræŋklin], Aretha (n. 1942), compozitoare și cântăreață americană. După debut în mediile muzicale religioase (gospel), devine interpretă de marcă a stilului rhythm-and-blues.
Sursa: Dicționar enciclopedic

FRANKLIN [fræŋklin], Benjamin (1706-1790), fizician, filozof, economist și om politic american. Gânditor iluminist. Deputat în primul Congres american de la Philadelphia (1774); a elaborat, împreună cu T. Jefferson și J. Adams, Declarația de independență (1776); a negociat alianța cu Franța (1778) și a semnat Tratatul de Pace cu Marea Britanie (1783). Ca membru al conventului federal constituțional, s-a pronunțat pentru desființarea sclaviei negrilor. Contribuții în electrostatică. A pus în evidență natura electrică a descărcărilor atmosferice, a inventat lentilele bifocale, paratrăsnetul (1753). A fondat la Philadelphia prima bibliotecă publică din coloniile engleze din America de Nord (1731), Universitatea din Pennsylvania (1740).
Sursa: Dicționar enciclopedic

FRANKLIN [fræŋklin], Sir John (1786-1847), amiral britanic. A explorat coastele arctice ale Canadei (1819-1822; 1825-1827), a dispărut în timpul căutării Pasajului de Nord-Vest.
Sursa: Dicționar enciclopedic

!fránklin (fran-klin/frank-lin) s. m., pl. fránklini; simb. Fr
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

Franklin (Benjamin) m. născut la Boston, lucrător-tipograf, deveni învățat și om politic, contribui a funda independența Statelor-Unite si inventă paratonerul (1706-1790).
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

FRÁNKLIN, franklini, s. m. Unitate de măsură a sarcinii electrice. – Din fr. franklin.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)