Am găsit 10 definiții pentru cuvantul/cuvintele cârd:

-CÁRD2 elem. cardi(o)-.
Sursa: Marele dicționar de neologisme

CARD1 s. n. tip de cartelă magnetică prin care se pot face plăți cu mijloace electronice. (< engl. card)
Sursa: Marele dicționar de neologisme


-CARD Element secund de compunere savantă cu semnificația „(în legătură cu) inima, cord”. [< fr. -carde].
Sursa: Dicționar de neologisme

CARD, carduri, s. n. Instrument bancar de forma unei cartele magnetice prin care clienții au acces la contul propriu, atunci când utilizează bancomatul; carte de credit; carte de debit; cartelă. – Din engl. card.
Sursa: Definiții ale unor cuvinte care nu există în alte dicționare

*card s. n., pl. cárduri
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

CARD, carduri, s. n. Instrument de plată pe suport magnetic, emis de o bancă sau alte instituții financiare autorizate, prin care deținătorul poate efectua diferite tranzacții. – Din engl. card.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)

CÂRD, cârduri, s. n. 1. Grup mare de animale mamifere, de păsări, de pești de același fel, care se află împreună. 2. (De obicei peior.) Ceată (mare) de oameni. ◊ Expr. A se pune (sau a intra) în cârd cu cineva = a se asocia, a se întovărăși cu cineva (în vederea unor acțiuni reprobabile). 3. (Fam.) Mulțime, șir (de ani, de zile). ◊ Loc. adv. De (la) un cârd de vreme = de un timp încoace. Un cârd de ani = foarte mulți ani. – Din scr. krd.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

cârd s. n., pl. cấrduri
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

cârd n. 1. aglomerație de câteva zecimi, până la o sută-două de capete de vite (subîmpărțire a turmei): cârd de boi, de vaci,de porci; 2. ceată, mulțime de ființe de aceeaș specie: un cârd de vulturi, de corbi; cârd de fete și neveste de la sat aduc merinde AL.; 3. grămadă: cu cârdul; 4. fig. de un cârd de vreme. [Serb. KRD (v. cireadă)].
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

CÂRD, cârduri, s. n. 1. Grup mare de animale sau de păsări, de pești de același fel, care se află împreună. 2. (De obicei peior.) Ceată numeroasă de oameni. ◊ Expr. A se pune (sau a intra) în cârd cu cineva = a se asocia, a se întovărăși cu cineva (în vederea unor acțiuni reprobabile). 3. (Fam.) Mulțime, șir (de ani, de zile). ◊ Loc. adv. De (la) un cârd de vreme = de un timp încoace. Un cârd de ani = foarte mulți ani. – Din sb. krd.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)