Am găsit 7 definiții pentru cuvantul/cuvintele cretacic:

CRETÁCIC, -Ă, cretacici, -e, adj., s.n. (Din) ultima perioadă a mezozoicului, care succedă jurasicului, cu depuneri masive de calcar; cretaceu (II). (din germ. Kretazisch)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

CRETÁCIC, -Ă, cretacici, -ce, s. n., adj. 1. S. n. Ultima perioadă a erei mezozoice, caracterizată prin depuneri de masive calcaroase; cretaceu. 2. Adj. Care se referă la cretacic (1), care aparține cretacicului. – Cf. fr. crétacé.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


CRETÁCIC s.n. Ultima perioadă a mezozoicului, care se caracterizează prin depuneri masive de calcar. // adj. Care aparține acestei perioade. [După fr. crétacé].
Sursa: Dicționar de neologisme

CRETACIC, a treia și ultima perioadă a Mezozoicului, care a durat c. 65 mil. ani. Fauna este reprezentată prin toate clasele de nevertebrate și prin aproape toate vertebratele; apar primele mamifere placentare. Flora este dominată de de gimnosperme, în special conifere. Sedimentele marine sînt formate din calcare, gresii calcaroase, calcare marnoase și cretă. Orogeneza a produs cutări și exondări (mișcările cimmeriene noi, austrice, subhercinice și laramice), s-au înregistrat frecvente erupții vulcanice, reprezentate prin uriașe curgeri de bazalte în India („trappele” din Pod. Deccan), în Africa Orientală, întruziunile de granodiorite, sienite, și revărsările de dacite și riolite din Munții Apuseni.
Sursa: Dicționar enciclopedic

cretácic1 adj. m., pl. cretácici; f. cretácică, pl. cretácice
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

cretácic1 s. n.
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

CRETÁCIC, -Ă, cretacici, -ce, s. n., adj. 1. S. n. A treia și ultima perioadă a erei mezozoice, caracterizată prin depuneri de masive calcaroase, prin fauna dominată de reptile, iar flora prin gimnosperme; cretaceu. 2. Adj. Care se referă la cretacic (1), care aparține cretacicului. – Din germ. Kretazisch.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)