CREIONÁ, creionéz, vb. I. Tranz. A executa cu creionul un desen indicând numai trăsăturile generale ale modelului; a schița. ♦ Fig. (În literatură) A schița un portret, un caracter etc. – Din fr. crayonner.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a
CREIONÁ vb. tr. 1. a desena, a schița cu creionul. 2. (fig.) a contura, a schița portretul, caracterul unui personaj. (< fr. crayonner)
Sursa: Marele dicționar de neologisme
CREIONÁ vb. I. tr. A desena, a schița cu creionul. ♦ (Fig.) A contura, a schița caracterul unui personaj într-o scriere etc. [Pron. cre-io-. / < fr. crayonner].
Sursa: Dicționar de neologisme
creiona, creionez v. i. a fuma.Sursa: Dicționar de argou al limbii române creioná (a ~) vb., ind. prez. 3 creioneázăSursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită creioná v. 1. a desena cu creionul; 2. a schița.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a
CREIONÁ, creionéz, vb. I. Tranz. A executa cu creionul un desen indicând numai trăsăturile generale ale modelului; a schița. ♦ Fig. (În literatură) A schița un portret, un caracter etc. – Din fr. crayonner.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)