Am găsit 9 definiții pentru cuvantul/cuvintele ciocolata:

CIOCOLÁTĂ, ciocolate, s. f. 1. Preparat comestibil făcut dintr-un amestec solidificat de pulbere de cacao și de zahăr (cu adaos de ingrediente). ♦ Baton, bucată din acest preparat. 2. Băutură preparată din praf de ciocolată (1) sau de cacao dizolvat în lapte sau în apă. [Var.: șocolátă, ciocoládă s. f.] – Din it. cioccolata. Cf. fr. chocolat, germ. Schokolade.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


CIOCOLÁTĂ s. f. 1. amestec solidificat de cacao și zahăr cu alte ingrediente. 2. băutură din praf de ciocolată (1) dizolvat în apă sau în lapte. (< it. ciocolata)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

CIOCOLÁTĂ s.f. 1. Amestec solidificat de cacao și zahăr, uneori cu adaosuri de alte substanțe. 2. Băutură preparată din praf de ciocolată (1) dizolvat în lapte sau în apă. [Var. șocoladă, șocolată s.f. / < it. ciocolata, cf. fr. chocolat, germ. Schokolade, sp. chocolate < cuv. aztec].
Sursa: Dicționar de neologisme

ciocolátă (-ắți), s. f. – Preparat din amestec de cacao și zahăr. – Var. șocolată.Mr. ciuculată. It. cioccolata.Der. ciocolatiu, adj.
Sursa: Dicționarul etimologic român

ciocolată, ciocolate s. f. 1. (eufem.) țigan, țigancă. 2. (la sg.tox.) canabis, hașiș.
Sursa: Dicționar de argou al limbii române

cĭocolátă f., pl. e (it. coccolata, de unde și turc. čokolata și čyk-, d. sp. chocolate, care vine d. mexicanu choco, cacao, și latl, apă: fr. chocolat). Un fel de pastă alimentară vîrtoasă compusă din cacao, zahăr ș. a. Băutură compusă din lapte amestecat cu praf din această pastă. – Barb. șocolată (după fr.). Vulg. cĭucalată.
Sursa: Dicționaru limbii românești

ciocolátă s. f., g.-d. art. ciocolátei; pl. ciocoláte (DOOM2 – 2005)
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române

ciocolátă s. f., g.-d. art. ciocolátei; pl. ciocoláte
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

CIOCOLÁTĂ, ciocolate, s. f. 1. Preparat comestibil făcut dintr-un amestec solidificat de pulbere de cacao și de zahăr (cu adaos de ingrediente). ♦ Baton, bucată din acest preparat. 2. Băutură preparată din praf de ciocolată (1) sau de cacao dizolvat în lapte sau în apă. [Var.: șocolátă, ciocoládă s. f.] – Din it. cioccolata. Cf. fr. chocolat, germ. Schokolade.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)