Am găsit 7 definiții pentru cuvantul/cuvintele chei:

CHEI s. n. 1. construcție pe malul unei ape navigabile pentru încărcarea și descărcarea navelor, servind totodată la consolidarea malului și pentru a preveni inundațiile; (p. ext.) stradă de-a lungul unui astfel de mal. 2. rampă de încărcare-descărcare a vagoanelor de cale ferată. (< fr. quai)
Sursa: Marele dicționar de neologisme


CHEI s.n. 1. Construcție de piatră, de beton etc., făcută pe malul unei ape navigabile pentru acostarea vaselor. 2. (Rar) Țărm al unei ape amenajat pentru a preveni inundațiile; estradă de-a lungul unui astfel de țărm. [Pl. -iuri, var. cheu s.n. / < fr. quai].
Sursa: Dicționar de neologisme

chéi (chéiuri), s. n. – Construcție în port pentru acostarea, încărcarea și descărcarea vapoarelor; stradă de-a lungul unei asemenea construcții sau a unui rîu. Fr. quai.
Sursa: Dicționarul etimologic român

CHEI, cheiuri, s. n. 1. Loc amenajat într-un port pentru acostarea vapoarelor. ♦ Platformă construită în lungul unei linii de cale ferată, la înălțimea pardoselii vagoanelor, pentru a ușura încărcarea și descărcarea acestora. 2. Țărm al unei ape, amenajat pentru a preveni inundațiile și surpările; stradă de-a lungul unui astfel de țărm. – Fr. quai.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne

*cheĭ n. V. cheŭ.
Sursa: Dicționaru limbii românești

chei s. n., art. chéiul; pl. chéiuri
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

CHEI, cheiuri, s. n. 1. Construcție amenajată într-un port pentru acostarea, încărcarea și descărcarea vapoarelor, servind, totodată, la consolidarea malului și la apărarea acestuia de acțiunea apelor; p. ext. stradă de-a lungul și la marginea unei asemenea construcții. 2. Platformă construită în lungul unei linii de cale ferată, la înălțimea pardoselii vagoanelor, pentru a ușura încărcarea și descărcarea lor. [Var.: cheu s. n.] – Din bg. kei, fr. quai.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)

Forme flexionare:

chei - Substantiv feminin, Genitiv-Dativ, plural, nearticulat - pentru cuvantul cheie

chei - Substantiv feminin, Nominativ-Acuzativ, plural, nearticulat - pentru cuvantul cheie

chei - Substantiv feminin, Genitiv-Dativ, singular, nearticulat - pentru cuvantul cheie

chei - Adjectiv, masculin, Nominativ-Acuzativ, plural, nearticulat - pentru cuvantul chel

chei - Adjectiv, masculin, Genitiv-Dativ, plural, nearticulat - pentru cuvantul chel