Am găsit 14 definiții pentru cuvantul/cuvintele chefir:

CHEFÍR s. n. Produs lactat dietetic preparat din lapte integral sau smântânit, acidulat cu un ferment vegetal, care constituie o băutură gustoasă, cu valoare nutritivă și cu proprietăți terapeutice însemnate. – Din fr. kéfir, képhir.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


CHEFÍR s. n. produs lactat dietetic din lapte acidulat cu un ferment vegetal. (< fr. kéfir, rus. kefir)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

CHEFÍR s.n. Băutură acrișoară, rezultată din fermentarea artificială a laptelui dulce. [Pl. -re, -ruri. / < fr. kéfir].
Sursa: Dicționar de neologisme

CHEFIR, chefiruri, s.n. Produs lactat acidofil, ușor alcoolizat, obținut prin dubla fermentare – lactică și alcoolică – a laptelui de vacă. Produsul original din țările caucaziene se face din lapte de iapă; rus. kefir.
Sursa: Dicționar gastronomic explicativ

CHEFÍR s. n. Lapte ușor acidulat, obținut prin fermentarea artificială a laptelui dulce. – Fr. kéfir, képhir.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne

chefír s. n., pl. chefíruri
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

CHEFÍR, chefiruri, s. n. Produs lactat dietetic preparat din lapte integral sau smântânit, acidulat cu un ferment vegetal, care constituie o băutură gustoasă, cu valoare nutritivă și cu proprietăți terapeutice însemnate. – Din fr. kéfir, képhir.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)

CHEFÍR s. n. Produs lactat dietetic preparat din lapte integral sau smântânit, acidulat cu un ferment vegetal, care constituie o băutură gustoasă, cu valoare nutritivă și cu proprietăți terapeutice însemnate. – Din fr. kéfir, képhir.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

CHEFÍR s. n. produs lactat dietetic din lapte acidulat cu un ferment vegetal. (< fr. kéfir, rus. kefir)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

CHEFÍR s.n. Băutură acrișoară, rezultată din fermentarea artificială a laptelui dulce. [Pl. -re, -ruri. / < fr. kéfir].
Sursa: Dicționar de neologisme

CHEFIR, chefiruri, s.n. Produs lactat acidofil, ușor alcoolizat, obținut prin dubla fermentare – lactică și alcoolică – a laptelui de vacă. Produsul original din țările caucaziene se face din lapte de iapă; rus. kefir.
Sursa: Dicționar gastronomic explicativ

CHEFÍR s. n. Lapte ușor acidulat, obținut prin fermentarea artificială a laptelui dulce. – Fr. kéfir, képhir.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne

chefír s. n., pl. chefíruri
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

CHEFÍR, chefiruri, s. n. Produs lactat dietetic preparat din lapte integral sau smântânit, acidulat cu un ferment vegetal, care constituie o băutură gustoasă, cu valoare nutritivă și cu proprietăți terapeutice însemnate. – Din fr. kéfir, képhir.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)