Am găsit 5 definiții pentru cuvantul/cuvintele chartreuse:

CHARTREUSE s. n. Sort de lichior obținut prin macerarea în alcool etilic a unui amestec de plante, care apoi se distilează, se amestecă cu sirop de zahăr, se îmbuteliază și se păstrează mai mult timp pentru desăvârșirea aromei. [Pr.: șartröz] – Cuv. fr.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


CHARTREUSE [ȘAR-TRö'Z] s. f. băutură fină, din ierburi alpine macerate în alcool dublu rafinat. (< fr. chartreuse)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

CHARTREUSE s.f. Băutură alcoolică fină, preparată din ierburi alpine macerate în alcool dublu distilat. [Pron. șar-tröz, var. șartreză s.f. / < fr. chartreuse, cf. la Grande Chartreuse – mănăstire în Alpii francezi].
Sursa: Dicționar de neologisme

!chartreuse (fr.) [pron. șartr'öz] (-treu-) s. f., (porții) pl. chartreuse
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

CHARTREUSE, (2) chartreuse, s. n. 1. Lichior obținut prin macerarea în alcool etilic a unui amestec de plante, care apoi se distilează, se amestecă cu sirop de zahăr, se îmbuteliază și se păstrează mai mult timp pentru desăvârșirea aromei. 2. Porție de chartreuse (1). [Pr.: șartröz] – Cuv. fr.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)