CÁPERĂ, capere, s. f. Boboc al caperului, folosit drept condiment. – Din caper.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a CAPERĂ, capere, s.f. Mugurii floriferi, încă verzi, ai caperului (Capparis spinosa), conservați în oțet sau vin, sunt utilizați drept condiment sau garnitură la diferite preparate culinare. Fiind foarte scumpi, adesea sunt folosiți drept surogat mugurii florali sau semințele încă verzi de călțunași (Tropaeolum majus).
Sursa: Dicționar gastronomic explicativ
CÁPERĂ s.f. Mugur al caperului, întrebuințat drept condiment. [< it. cappero].
Sursa: Dicționar de neologisme
CÁPERĂ, capere, s. f. Boboc al caperului, folosit drept condiment. – Femininul lui caper.Sursa: Dicționarul limbii române moderne cáperă f., pl. e (ngr. și vgr. kápparis, lat. cápparis, it. cáppero, fr. câpre). Boboc de floare de caper.
Sursa: Dicționaru limbii românești
cáperă (mugur) s. f., g.-d. art. cáperei; pl. cápereSursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită caperă f. mugure înflorit al caperului; caperele sunt comestibile și conservate în oțet, sunt întrebuințate la bucătărie.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a
CÁPERĂ, capere, s. f. Boboc al caperului, folosit drept condiment. – Din caper.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)