Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele cameleonism:

CAMELEONÍSM s. n. 1. Proprietate a unor reptile de a-și schimba culoarea pielii după culoarea mediului înconjurător. 2. Fig. Schimbare a purtării și a convingerilor cuiva în funcție de împrejurări. [Pr.: -le-o-] – Cameleon + suf. -ism.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


CAMELEONÍSM s. n. 1. însușire a unor reptile de a-și schimba culoarea pielii potrivit mediului înconjurător; homocromie. 2. (fig.) schimbare a purtării și a convingerilor cuiva în funcție de împrejurări. (< fr. caméléonisme)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

CAMELEONÍSM s.n. Proprietate a unor reptile de a-și schimba culoarea pielii potrivit mediului înconjurător. ♦ (Fig.) Schimbare a purtării și a convingerilor cuiva în funcție de împrejurări. [Cf. fr. caméléonisme].
Sursa: Dicționar de neologisme

CAMELEONÍSM s. n. Proprietatea unor specii de șopârlă de a-și schimba culoarea pielii potrivit mediului înconjurător. ♦ Fig. Schimbare a purtării și a convingerilor cuiva în funcție de împrejurări. [Pr.: -le-o-] – Din cameleon + suf. -ism.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne

cameleonísm (livr.) (-le-o-) s. n.
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

CAMELEONÍSM s. n. 1. Proprietate a unor reptile de a-și schimba culoarea corpului după mediul înconjurător. 2. Fig. Schimbare a purtării și a convingerilor cuiva în funcție de împrejurări și interese. [Pr.: -le-o-] – Cameleon + suf. -ism.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)