CAFEÍNĂ s. f. Alcaloid extras din boabe de cafea, din frunze de ceai, nuci de cola etc., întrebuințat în medicină ca tonic al sistemului nervos central, cardiac etc. [Var.: cofeínă s. f.] – Din fr. caféine.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a
CAFEÍNĂ s. f. alcaloid din cafea și ceai, excitant al sistemului nervos și stimulent al inimii; cofeină. (< fr. caféine)
Sursa: Marele dicționar de neologisme
CAFEÍNĂ s.f. Alcaloid care se extrage din cafea și din ceai, întrebuințat ca excitant al sistemului nervos și ca stimulent al inimii. [Pron. -fe-i-. / < fr. caféine].
Sursa: Dicționar de neologisme
CAFEÍNĂ s. f. Substanță extrasă din boabe de cafea sau din frunze de ceai, întrebuințată în medicină. [Var.: cofeínă s. f.] – Fr. caféine.Sursa: Dicționarul limbii române moderne *cafeínă f. (d. cafea). Un alcaloid extras din cafea. – Și co-.
Sursa: Dicționaru limbii românești
cafeínă v. cofeínăSursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită CAFEÍNĂ s. f. v. cofeină.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)