Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele balonet:

BALONÉT, balonete, s. n. 1. Compartiment din interiorul unui balon sau unui dirijabil, umplut cu un gaz mai ușor decât aerul. 2. Dispozitiv de plutire al aripilor de hidroavion. – Din fr. ballonnet.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


BALONÉT s. n. 1. cameră de gaz la un dirijabil, care, prin umflare și dezumflare, menține echilibrul în timpul zborului. 2. flotor la extremitățile aripilor unui hidroavion. (< fr. ballonnet)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

BALONÉT s.n. 1. Cameră de gaz la un dirijabil, care, prin umflare și dezumflare, menține echilibrul în timpul zborului. 2. Plutitor suplimentar la extremitățile aripilor unui hidroavion, care împiedică intrarea acestora în apă. [< fr. ballonet].
Sursa: Dicționar de neologisme

BALONÉT, balonete, s. n. 1. Cameră de gaz din interiorul unui dirijabil, care se poate umfla sau dezumfla, pentru a menține înălțimea dirijabilului în timpul zborului. 2. Plutitor suplimentar montat către extremitățile aripilor unui hidroavion, pentru a împiedica intrarea acestora în apă. – Fr. ballonnet.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne

balonét s. n., pl. balonéte
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

BALONÉT, balonete, s. n. 1. Compartiment din interiorul unui dirijabil, umplut cu un gaz mai ușor decât aerul. 2. Dispozitiv de plutire al aripilor unui hidroavion. – Din fr. ballonnet.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)