Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele avantren:

AVANTRÉN, avantrenuri, s. n. Partea anterioară a unei mașini agricole cu tracțiune animală, care asigură stabilitatea și direcția mașinii în timpul lucrului. – Din fr. avant-train.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


AVANTRÉN s.n. 1. Partea anterioară a unei mașini agricole pe roți. ♦ (Rar) Antetren. 2. (Text.) Ansamblu de valțuri cu dinți și caneluri dintr-un dispozitiv de cardare care zdrobesc resturile vegetale atașate de flocoanele de lână. [Cf. fr. avant-train]
Sursa: Dicționar de neologisme

AVANTRÉN s. n. 1. partea anterioară a unei mașini agricole pe roți. ◊ antetren. 2. (text.) ansamblu de valțuri cu dinți și caneluri dintr-un dispozitiv de cardare care zdrobește resturile vegetale atașate de flocoanele de lână. (< fr. avant-train)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

AVANTRÉN, avantrenuri, s. n. Partea anterioară a unei mașini agricole pe roți, care asigură stabilitatea mașinii și uniformitatea lucrului. – Fr. avant-train.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne

avantrén s. n., pl. avantrénuri
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

AVANTRÉN, avantrenuri, s. n. Partea anterioară a plugurilor și a semănătoarelor cu tracțiune animală care asigură stabilitatea și direcția în timpul lucrului. – Din fr. avant-train.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)