Am găsit 9 definiții pentru cuvantul/cuvintele acrobat:

ACROBÁT, -Ă, acrobați, -te, s. m. și f. Gimnast care execută exerciții de echilibristică. ♦ Fig. Persoană inconsecventă în comportare, în idei etc.; persoană care caută să epateze, să iasă din comun. – Din fr. acrobate.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


ACROBÁT, -Ă s.m. și f. Gimnast care execută exerciții grele, mai ales de echilibristică. ♦ (Fig.) Om lipsit de consecvență în atitudini, în păreri etc.; cel care caută să epateze prin procedee ieșite din comun. [< fr. acrobate, cf. it. acrobata, gr. akrobatos – care merge în vârful picioarelor].
Sursa: Dicționar de neologisme

ACROBÁT, -Ă s. m. f. 1. gimnast în acrobație. 2. (fig.) om lipsit de consecvență; cel care caută să epateze. (< fr. acrobate, gr. akrobatos)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

ACROBÁT, -Ă, acrobați, -te, s. m. și f. Gimnast iscusit în exerciții dificile (de echilibristică). – Fr. acrobate (< gr.).
Sursa: Dicționarul limbii române moderne

*acrobát, -ă s. (vgr. akrobátes, d. ákron, vîrf, și baino, merg. V. bază). Care merge pe funie. Fig. Care-șĭ ascunde insuficiența supt procedurĭ excentrice: acest ziarist nu e de cît un acrobat. V. geambaș.
Sursa: Dicționaru limbii românești

acrobát (a-cro-) s. m., pl. acrobáți
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

acrobat m. 1. cel ce joacă pe funii; 2. fig. cel ce caută a orbi sau înșela.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

ACROBÁT, -Ă, acrobați, -te, s. m. și f. Gimnast care execută exerciții de echili­bristică. ♦ Fig. Persoană inconsecventă în comportare, în idei etc.; persoană care caută să epateze, să iasă din comun. – Din fr. acrobate.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)

ACROBÁT, -Ă, acrobați, -te, s. m. și f. Gimnast iscusit în exerciții dificile, în special de echilibristică, care își exercită profesiunea în formații sportive sau în circuri.
Sursa: Dicționarul limbii române literare contemporane