Am găsit 8 definiții pentru cuvantul/cuvintele aclimatiza:

ACLIMATIZÁ, aclimatizez, vb. I. Tranz. și refl. (Despre animale și plante) A (se) adapta, a (se) acomoda la un alt mediu de viață. ♦ Refl. (Despre oameni) A se deprinde, a se obișnui cu noi condiții de viață; a (se) aclimata. – Din germ. akklimatisieren.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


ACLIMATIZÁ vb. I. tr. A acomoda, a adapta la un nou climat (o plantă, un animal etc.). ♦ refl. (Fig.; despre oameni) A se obișnui cu noi condiții de viață. [< Germ. akklimatisieren, cf. fr. acclimater].
Sursa: Dicționar de neologisme

ACLIMATIZÁ vb. I. tr., refl. (despre organisme vegetale sau animale) a (se) adapta la condițiile noi de climă; a (se) aclimata. II. refl. (fig.; despre oameni) a se obișnui cu noi condiții de viață. (< germ. akklimatisieren)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

ACLIMATIZÁ, aclimatizez, vb. I. Tranz. A adapta, a acomoda o plantă sau un animal la un climat sau la un mediu nou. ◊ Refl. Bumbacul s-a aclimatizat în țara noastră.Refl. Fig. (Despre oameni) A se deprinde cu condiții noi de viață. – După germ. akklimatisieren.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne

ACLIMATIZÁ, aclimatizez, vb. I. Tranz. și refl. (Despre animale sau plante) A (se) adapta, a (se) acomoda la un nou climat. ♦ Refl. Fig. (Despre oameni) A se deprinde, a se obișnui cu noi condiții de viață; a (se) aclimata. – Din germ. akklimatisieren.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)

aclimatizá (a ~) (a-cli-) vb., ind. prez. 3 aclimatizeáză
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

aclimatizà v. a (se) deprinde cu o nouă climă, vorbind de oameni, animale sau plante.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

ACLIMATIZÁ, aclimatizez, vb. I. Tranz. (Cu privire la plante sau animale) A adapta, a acomoda la un climat nou, a deprinde cu particularitățile unui nou mediu. Miciurin a aclimatizat vița de vie în regiunea Moscovei. ◊ Refl. Bumbacul s-a aclimatizat în țara noastră. ♦ R e f l. F i g. (Despre oameni) A se deprinde cu condiții noi de viață.
Sursa: Dicționarul limbii române literare contemporane