Am găsit 4 definiții pentru cuvantul/cuvintele Rhea:

RHEA (în mitologia greacă), titaniadă, fiică a lui Uranus și a Geei, soția lui Cronos, mama lui Demeter, Hades, Hera, Hestia, Poseidon și Zeus. Ca să-și salveze măcar pe unul dintre copii, deoarece Cronos îi înghițea pe măsură ce se nășteau, R. l-a ascuns pe Zeus, dându-și soțului său să înghită în locul acestuia un bolovan înfășurat în scutece. Asimilată mai târziu cu Cibele.
Sursa: Dicționar enciclopedic


RHEA, al cincelea satelit al lui Saturn, descoperit în 1672. Diametrul 1.530 km; perioada orbitală 4 zile, 12 ore și 24 minute; densitatea medie 1,2. Se presupune că este constituit în cea mai mare parte din gheață iar suprafața este marcată de cratere de meteoriți.
Sursa: Dicționar enciclopedic

Rhea, identificată adesea cu zeița Cybele (v. și Cybele), era fiica lui Uranus și a lui Gaea și una dintre titanide. Rhea s-a căsătorit cu titanul Cronus și a avut șase copii: Demeter, Hades, Hera, Hestia, Poseidon și Zeus. Deoarece pe măsură ce se nășteau copiii erau înghițiți de tatăl lor, ca să-și salveze măcar unul dintre ei, la nașterea lui Zeus, Rhea a recurs la un șiretlic. Ea a ascuns copilul, dîndu-i în schimb lui Cronus să înghită un bolovan înfășurat în scutece (v. Cronus și Zeus). În felul acesta, cel mai mic dintre copiii ei a reușit să devină mai tîrziu stăpînul lumii.
Sursa: Mic dicționar mitologic greco-roman

Rhea f. Mit. numele grec al Cybelei.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a