Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele Monarhie, parlamentară:

MONARHÍE s. f. 1. formă de guvernare în care puterea supremă în stat aparține monarhului și se transmite ereditar. 2. stat monarhic. (< ngr. monarhia, lat. mo-narchia, germ. Monarchie, fr. monarchie)
Sursa: Marele dicționar de neologisme


MONARHÍE, monarhii, s. f. 1. Formă de guvernământ în care puterea supremă aparține unei singure persoane (rege, împărat, țar, șah etc.) și se transmite de obicei ereditar. ◊ Monarhie absolută = formă de conducere a statului bazată pe puterea nelimitată a monarhului. Monarhie constituțională = formă de conducere a statului monarhic în care prerogativele monarhului sunt limitate prin constituție. 2. Stat care are ca formă de guvernământ monarhia. (1) – Din ngr. monarhía, lat. monarchia, germ. Monarchie, fr. monarchie.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

MONARHÍE s.f. Formă de guvernământ în care puterea supremă în stat aparține monarhului și se transmite ereditar. V. regat. ♦ Stat cu o astfel de formă de guvernământ. [Gen. -iei. / < lat., gr. monarchia < gr. monos – singur, arche – conducere].
Sursa: Dicționar de neologisme

*monarhíe f. (vgr. monarhia). Guvernu uneĭ țărĭ conduse de un monarh. Țară guvernată de un monarh: România e o monarhie. Monarhie absolută, aceĭa în care suveranu nu poate fi controlat de nimenea [!]. Monarhie constituțională, în care puterea e împărțită între suveran și parlament.
Sursa: Dicționaru limbii românești

monarhíe s. f., art. monarhía, g.-d. art. monarhíei; pl. monarhíi, art. monarhíile
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

monarhie f. 1. guvernul unui Stat condus de un singur cap; 2. Stat guvernat de un monarh; monarhie constituțională, în care puterea e împărțită între suveran și corpurile legiuitoare, ca în România; monarhie absolută, în care suveranul e stăpân fără control, cum era în Rusia.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

Forme flexionare:

monarhie - Substantiv feminin, Nominativ-Acuzativ, singular, nearticulat - pentru cuvantul monarhie

parlamentară - Verb, Indicativ, perfect simplu, persoana a III-a, plural - pentru cuvantul parlamenta

parlamentara - Adjectiv, feminin, Nominativ-Acuzativ, singular, articulat - pentru cuvantul parlamentar

parlamentară - Adjectiv, feminin, Nominativ-Acuzativ, singular, nearticulat - pentru cuvantul parlamentar

monarhie - Substantiv feminin, Vocativ, singular - pentru cuvantul monarhie