Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele Moderat:

MODERÁT, -Ă adj. 1. potrivit ca intensitate, valoare, mărime etc. 2. modest, cumpătat. (< fr. modéré, lat. moderatus)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

MODERÁT, -Ă, moderați, -te, adj. 1. De intensitate sau de mărime mijlocie, care nu este excesiv; micșorat, redus. ♦ (Despre prețuri) Care nu este prea ridicat; convenabil, modic. 2.Chibzuit, cumpătat, ponderat. – V. modera. Cf. fr. modéré, lat. moderatus.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


MODERÁT, -Ă adj. Cu viteză, cu tărie, cu intensitate etc. redusă; mijlociu, potrivit. ♦ Modest, cumpătat. // s.m. și f. Centrist. [< modera, cf. fr. modéré, lat. moderatus].
Sursa: Dicționar de neologisme

*moderát, -ă adj. (lat. moderatus). Cumpătat, care se moderează: omu moderat trăĭește mult. Potrivit, care nu e exagerat: căldură moderată, preț moderat. S. m. și f. Care are opiniunĭ mijlociĭ în politică: partidu moderaților. Adv. Cu moderațiune, cu măsură: a mînca moderat.
Sursa: Dicționaru limbii românești

moderat a. 1. care evită excesul, care urmează moderațiunea: caracter moderat; 2. care nu e exagerat: preț moderat. ║ m. cel ce are opiniuni mijlocii: partidul moderaților.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

MODERÁT, -Ă, moderați, -te, adj. 1. De intensitate sau de mărime mijlocie, care nu este excesiv; micșorat, redus. ♦ (Despre prețuri) Care nu este prea ridicat; convenabil, modic. 2. Chibzuit, cumpătat, ponderat. – V. modera. Cf. fr. modéré, lat. moderatus.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)

Forme flexionare:

moderat - Verb, Participiu pasiv - pentru cuvantul modera