Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele îngheța:

ÎNGHEȚÁ, înghéț, vb. I. 1. Intranz. (La pers. 3) A se preface în gheață. ◊ Expr. A-i îngheța cuiva inima (sau sângele în vine) = a înlemni, a încremeni. ♦ (Despre sol) A se întări, a se învârtoșa din cauza înghețului. 2. Intranz. și tranz. fact. A degera, a amorți sau a face să degere, să amorțească de frig. 3. Intranz. Fig. A încremeni. a înlemni, a înmărmuri (de frică, de emoție). – Lat. inglaciare.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


ÎNGHEȚÁ vb. I. În gastronomie, a răci puternic un aliment pentru a-l solidifica, respectiv a căpăta aspect de gheață sau de înghețată; în expr. curentă: a pune un aliment pentru un anumit timp la congelator pentru a îngheța, cf. fr. glacer, engl. to ice.
Sursa: Dicționar gastronomic explicativ

îngheța, îngheț v. t. (pub.) a bloca salarii / diverse activități etc.
Sursa: Dicționar de argou al limbii române

înghețá (a ~) vb., ind. prez. 3 îngheáță; conj. prez. 3 înghéțe
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

înghețà v. 1. a prinde ghiață; 2. a se face ghiată. [Lat. GLACIARE],
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

ÎNGHEȚÁ, înghéț, vb. I. 1. Intranz. (La pers. 3) A se preface în gheață. ◊ Expr. A-i îngheța cuiva inima (sau sângele în vine) = a înlemni, a încremeni. ♦ (Despre sol) A se întări, a se învârtoșa din cauza înghețului. 2. Intranz. și tranz. fact. A degera, a amorți sau a face să degere, să amorțească de frig. 3. Intranz. Fig. A încremeni, a înlemni, a înmărmuri (de frică, de emoție). – Lat. inglaciare.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)